Trópusi egzotikus növények II.

Halcsontváz tobozvirág (Sanchezia nobilis)

Hazája Ecuador. Alacsony termetű cserje, mely nagy cserépben és párás, meleg, világos helyen páratlan szépségűvé fejlődik. Hideg teleltetésnél és ha sok alatta a pangó víz, ledobhatja a leveleit. Ez a növény is medvekörömféle.

Ár: 1500 Ft


Sétányrózsa (Lantana camara)

A vasfűfélék családjába tartozik ez a dézsás dísznövény, neve onnan ered, hogy virágzatában az egyes virágok, ahogy belülről kifelé haladnak, változtatják a színüket. színváltozatát is létrehozták a nemesítők az idők folyamán.

Ár: 800 Ft


Cigivirág (Cuphea ignea)

Gyorsan fejlődő, gazdagon virágzó dézsás növény, egyetlen szezon alatt eléri végleges méretét, a hajtásokat gazdagon borítják be a kis piros, csöves virágok, melyeknek vége világos. Könnyen gyökereztethető.

Elfogyott!


Tarka sétányrózsa (Lantana camara 'variegata')

Levelei tarkák, zöld alapon fehér foltokkal, virágai citromsárgák. Nagyon dekoratív növény!

Ár: 800 Ft


Sétányrózsa (Lantana camara)

Fehér virágú változat!

Elfogyott!


Sétányrózsa (Lantana camara)

Narancssárga virágú változat!

Ár: 800 Ft


Sétányrózsa (Lantana camara)

Citromsárga virágú változat!

Ár: 800 Ft


Piros golgotavirág (Passiflora sanguinolenta)

Különleges kúszónövény, a hagyományos kék golgotánál kisebb virágokat hoz. Levele denevérre emlékeztet. Erős napfényben nem nyílnak ki a virágok, melyek csak amúgy is egy napig élnek.

Ár: 1000 Ft


Canna indica 'fehér'

A kerti kánavirág ritka hófehér színváltozata. Gazdagon nyílik, cserepes nevelésre is alkalmas, mivel nem nagy termetű.

Elfogyott!


Álomfű (Calea zacatechichi)

Ez a jelentéktelen külsejű növény Mexikó és Costa Rica államok területein tenyészik vadon. Viszonylag újonnan felfedezett tulajdonsága, hogy pszichoaktív anyagokat tartalmaz. Ezt a növényt régen Oaxaca államban használták a Chontals indiánok. Hatásai között szerepel a tudatunk megtisztítása és a képesség, hogy verbálisan komunikálni tudjunk a spirituális világgal. Az azték indiánok keserű fűnek nevezték és gyógynövényként használták, nevezetesen émelygésre, lázra és egyéb tünetekre. Úgy is használták, hogy lefekvés előtt teát készítettek az összetört és megszárított leveleiből, sőt, emellett cigaretta formájában is elszívták. A hatás utána egészen elképesztő, az álmok, amiket látta, teljesen tudatosak és élénkek voltak, mintegy öntudatra ébredetk a saját álmaikban. Ébredés után ezekre az álmokra, azok minden egyes részletére éberen emlékeztek!

Ár: 1600 Ft


Kék golgotavirág (Passiflora coerulea)

Ez a hagyományos kék golgotavirág, amit még a laikusok is jól ismernek. Könnyen tartható, gyorsan nő, igénytelen. Kevesen tudják, hogy szabadföldbe kiültetve nálunk is kitelel takarással. Virágai csak egy napig élnek, kellemes illatot árasztanak.

Ár: 800 Ft


Sarjika (Bryophyllum daigremontianum)

E növény érdekessége nem abban rejlik, hogy pozsgás és a levélfonáka tarka, hanem abban, hogy levelei szélén kész növényeket hoz világra, ezért "elevenszülőnek" nevezik. Csak idősebb példányai virágoznak, gyakran a virágzatban is feltűnnek ezek a kis növények. Délnyugat-Madagaszkárról származik.

Ár: 300 Ft (szabad gyökeres)


Sarjika (Bryophyllum daigremontianum)

Az előző növénynek az almazöld színű típusa.

Ár: 600 Ft (szabad gyökeres vagy cserepes)


Ablakos növény (Haworthia cymbiformis)

Leveleinek csúcsán kis "ablakok" vannak, melyek jobban hasznosítják a beérkező napsugarakat, mert beengedik a belső szövetekig. Ez a módszer megfigyelhető még Lithops-oknál, illetve a két Fenestraria fajnál. Fagyérzékeny növény! Dél-Afrikai származású.

Ár: 600 Ft


Tarka ablakos növény (Haworthia cymbiformis 'Variegata')

Leveleinek csúcsán kis "ablakok" vannak, melyek jobban hasznosítják a beérkező napsugarakat, mert beengedik a belső szövetekig. Ez a módszer megfigyelhető még Lithops-oknál, illetve a két Fenestraria fajnál. Fagyérzékeny növény! Dél-Afrikai származású. Klorofillhiányos ritkább változat.

Ár: 800 Ft


Kockás ablakos növény (Haworthia tesselata)

A leveleken az ablakok sakktáblaszerű rajzolatként jelennek meg. Tartásában teljesen megegyezik ez előbb leírt Haworthia fajokkal.

Elfogyott!


Almazöld ablakos növény (Haworthia cymbiformis)

Ez a növény valódi ékszerként ragyog ahogy a felülről ráeső fényt elnyeli és a leveleinek a szöveteiben lévő zselés anyagon megtöri. Szinte az egész növény "ablakos", ezzel egyedülálló a Haworthia nemzetségben. Közepes fényigényű, tűző napon megéghet. Sarjakkal szaporítható, hálás kis növény. Mértékkel öntözzük!

Ár: 500 Ft


Stenotaphrum secundatum 'Variegata'

Egy érdekes, ritkán kapható trópusi fűféle. Nagyon jó talajtakaró, ha lapos cserépbe ültetjük, akkor egy idő után azt szépen benövi. Akár dézsás növényünk edényébe is tehetjük, mivel jó talajtakaró. Gyorsan fejlődik, a szárcsomóknál legyökerezik. Napimádó növény, nyaranta tűző napra is kitehetjük. Igen jól tűri a szárazságot. Itt a tarka levelű fajtát kínáljuk eladásra. Nem télálló!

Ár: 800 Ft


Fehér kristályvirág (Trichodiadema mirabile)

Trópusi kristályvirág faj. Levelei hosszú, hengeres alakúak, virágait nyáron hozza, de csak a rekkenő hőségben, a ragyogó napsütésben nyitja ki őket. Gazdagon virágoznak idősebb tövei. A nemzetségben ritka fehér színben pompáznak a virágai.

Elfogyott!


Csipkeharaszt (Selaginella sp.)

A csipkeharasztok igen régi fejlődési ága a harasztok törzsének, már a felsõ karbonban megjelentek. Egyszerű felépítésű spórás növények, jelenleg kb. 700 fajuk ismeretes. Könnyen tartható, gyorsan fejlődő növény, a rendelkezésére álló talajfelületet gyorsan benövi. Ideális talajtakaró, igazából párás környezetben érzi jól magát, floráriumban, palackkertben. A rendelhető növény pontos fajneve nem ismeretes számunkra, de a növény télálló, ez saját tapasztalat.

Elfogyott!


Aloe vera   

Több, mint 250 Aloe fajt ismer a tudomány. A levelek többnyire tömör rozettába rendeződve jelennek meg ezeken az évelőkön. Világszerte elterjedt gyógynövény az Aloe vera, külsőleg és belsőleg is hasznosítják, még üdítő italokat, fagylaltokat is készítenek belőle. A kozmetikai iparág egyik kedvenc alapanyaga. Ismert szinonim nevei továbbá: Barbadosi aloé, Kurakao aloé vagy Orvosi aloé.

Ár: 800 Ft


Sárga angyaltrombita (Brugmansia 'Yellow')

Az angyaltrombita sárga virágú változata, gazdagon virágzik a nyár második felétől.

Elfogyott!


Plectranthus verticillatus

Látványos, fényes, csillogólevelű Plectranthusféle, mely ideális akasztós cserépbe, vagy nagyobb dézsás növény talajtakarójaként. Tűző napot és félárnyékot egyaránt kedvel. Szobanövénynek is ideális.

Ár: 600 Ft (hajtásdugvány, garantált eredés!)


Rózsaszín angyaltrombita (Brugmansia x insignis 'Frosty Pink')

A Brugmansia nemzetség 14 faja a trópusi Amerika területén élnek, enyhén fásodó bokrok vagy fák. Leveleik osztatlanok. A virágaik nagyok, trombita formájúak és erősen illatosak (főleg éjjelente). Ha az időjárás tartósan meleg, akkor folyamatosan hozza virágait. Jól drénezett talajba ültessük és bőségesen locsoljuk. Napon és félárnyékban egyaránt jól fejlődik. Tavasszal ki is lehet ültetni szabadföldbe, de a fagyok előtt időben a telelőhelyére kell vinni.

Elfogyott!

[1. oldal] [2. oldal] [3. oldal]

Copyright © 2006 www.vizi-husevonoveny.hu
 All Rights Reserved.